Ακαδημαϊκή ταυτότητα (φοιτητικό πάσο)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Ακαδημαϊκή ταυτότητα, η οποία ονομαζόταν προηγουμένως και Φοιτητικό Πάσο. Τα παρακάτω αφορούν την αίτηση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας για το έτος 2012-2013.

- Αίτηση μπορούν να κάνουν οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές στο http://academicid.minedu.gov.gr/, καθ'όλη τη διάρκεια της φοιτητικής χρονιάς (αναλυτικές οδηγίες υποβολής της αίτησης).
- Ο κωδικός που θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε και να κάνετε την αίτηση, είναι ο κωδικός που πήρατε από το https://register.teiath.gr. Ως username χρησιμοποιείτε το ma12345, όπου αντί για 12345 τοποθετείτε το δικό σας Αριθμό Μητρώου.
- Η παραλαβή της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας πραγματοποιείται από το κατάστημα Vodafone το οποίο επιλέξατε κατά τη διάρκεια της αίτησης σας, εφόσον σας έρθει το κατάλληλο SMS στο κινητό σας και το αντίστοιχο email στο λογαριασμό email που δηλώσατε. Η παραλαβή είναι δωρεάν και χρειάζεται να δείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα. Έχετε περιθώριο έως και 2 μήνες για να παραλάβετε την Ακαδημαϊκή σας Ταυτότητα ύστερα από τη σχετική ειδοποίηση.
- Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα ισχύει για όλα τα χρόνια φοίτησης και δε θα χρειαστεί να την ανανεώσετε ξανά. Αυτό σημαίνει πως την κάρτα αυτή θα την κρατήσετε μέχρι να πάρετε το πτυχίο σας.

Για περισσότερες απορίες, απευθυνθείτε εδώ: http://academicid.minedu.gov.gr/FAQ.aspx


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.